Elections And Economics: How U.S. Presidential Outcomes Shape Commodity Markets - Moravec, Peter, 1993-
Tento dokument skúma vplyv prezidentských volieb v USA na štyri komodity: zlato, pšenicu, ropu a bitcoiny pomocou údajov z rokov 2012, 2016, 2020 a 2024. Zlato vykazuje zvýšenú volatilitu a objem obchodov počas volebných rokov, čo odráža jeho úlohu bezpečný prístav. Bitcoin demonštruje konzistentné povolebné zhromaždenia, ktoré zdôrazňujú jeho rastúcu nezávislosť od politických výsledkov. Víťazstvá republikánov sú spojené s oživením cien týchto komodít v dôsledku očakávaní deregulácie a protekcionistických obchodných politík, zatiaľ čo víťazstvá demokratov ukazujú stabilnejšie trendy odrážajúce priority uprednostňujúce globálny obchod. Tieto zistenia podčiarkujú vplyv volieb na komoditné trhy, ktorý je formovaný sentimentom investorov a politickými očakávaniami.