Regional Disparities in Slovakia From the Point of View of Wage Evaluation - Duľová Spišáková, Emília, 1983-
Príspevok sa zaoberá problematikou regionálnych disparít na Slovensku so zameraním na rozdiely v mzdovom ohodnotení obyvateľov žijúcich v jednotlivých regiónoch. Poukazuje na pozíciu Slovenska v rebríčku krajín Európskej únie zostaveného podľa výšky priemerného hrubého mesačného príjmu obyvateľov a následne komparuje situáciu v jednotlivých slovenských krajoch s dôrazom na okresy, ktoré vykazujú najvyššie a najnižšie priemerné mesačné príjmy za ostatné roky. Cieľom príspevku je teda poukázať na regionálne disparity na Slovensku v oblasti mzdového ohodnotenia s dôrazom na veľkosť regiónu, mieru zamestnanosti a nezamestnanosti v tom ktorom regióne.