Les relations littéraires franco espagnoles à travers l’image des espagnol(e)s dans quelques romans français du premier XVIIIe siècle - Tureková, Andrea, 1979-
Znázornenie španielskych postáv vo francúzskom románe z prvej polovice 18. storočia. Stereotypný obraz španielskej postavy prezentovaný v teoretických ale aj románových dielach. Na príklade troch vybraných románov autorka ukazuje, že románopisci spájajú španielske postavy s tragickým, násilným alebo tajomným príbehom lásky.