Ovladenije jazykom kak sociaľnyj aspekt integraciji. Primer ukrajinskich migrantov, živuščich v Slovakiji - Seresová, Terézia, 1991-
Problematika integrácie migrantov, konkrétne osvojenie si jazyka rodnej spoločnosti. V prvej časti príspevok približuje teóriu osvojovania si jazyka ako kľúčový faktor integrácie. V druhej časti príspevok poukazuje na problematiku učenia sa slovenského jazyka ukrajinskými migrantmi. Snaha identifikovať problematiku učenia sa jazyka pri integrácii ukrajinských migrantov na Slovensku.