Gender Equality in the Labour Market in the European Union - Maťašová, Jana, 1999-
Príspevok sa zaoberá problematikou rodových rozdielov na trhu práce v Európskej únii so zameraním na zamestnanosť mužov a žien. Poukazuje na rozdiely v zamestnanosti mužov a žien členských krajín Európskej únie s bližším pohľadom na Slovensko. Cieľom príspevku je analyzovať stav rodovej rovnosti v oblasti zamestnanosti na trhu práce v členských krajinách Európskej únie. Zároveň príspevok bude analyzovať a komparovať dlhodobý vývoj miery zamestnanosti mužov a žien v Európskej únii s upriamením pozornosti na zmenu rodovej medzery v čase.