Building a Strong Brand With AI: How to Use Modern AI Wizards for Successful Branding - Kopčáková, Janka, 1994-
Modernizácia a neustále meniace sa podmienky v spoločnosti zapríčinili čoraz častejšie skloňovanie pojmu umelá inteligencia v spoločnosti. Od konca roka 2022 sa samotný pojem začal šíriť najmä medzi mladou generáciou spoločnosti, ktorú možno označiť ako Generáciu alfa. Avšak šírenie platformy v súčasnosti oslovilo všetky vekové kategórie a z toho dôvodu sa tejto platforme začína čoraz častejšie venovať aj Generácia Z, či Generácia X. Okrem šírenia umelej inteligencie medzi jednotlivými generáciami dosiahla široký rozmach aj v rôznych odvetviach, ako napríklad vo výrobe a priemysle, obchode a službách, financiách a bankovníctve, medicíne, doprave, logistike, energetike, poľnohospodárstve, vzdelávaní a pod. Na základe tejto skutočnosti možno dedukovať, že umelá inteligencia má široké využitie. Cieľom nášho príspevku bolo poukázať a navrhnúť implementáciu viacerých návrhov pre podnik, ktorý chce budovať svoju značku a rozšíriť tak svoju prevádzku. Samotné návrhy boli uskutočňované na základe viacerých voľne dostupných platforiem umelej inteligencie, čo poukazuje na možnosť využitia umelej inteligencie aj podnikmi, ktoré nemajú dostatok finančných prostriedkov, ktoré by mohli, resp. chceli investovať do platforiem umelej inteligencie. Príspevok však poukazuje aj na nedostatky, ktoré môžu pri využívaní umelej inteligencie vzniknúť. Táto skutočnosť odráža fakt, že aj keď je umelá inteligencia dobrým pomocníkom pre viacero odvetví, je potrebná jej kontrola ľuďmi.