Úsporné strategie českých rodin s dětmi uplatňované v důsledku pandemie a ekonomické krize - Höhne, Sylva
Vplyv pandémie a súčasnej hospodárskej krízy na životné podmienky českých rodín s deťmi, ktorej cieľom bolo identifikovať rôzne skupiny rodín podľa miery uplatňovania úsporných opatrení. Ako latentný profil analýza ukazuje, že viac ako dve pätiny rodín ešte neboli výrazne ovplyvnené nedávnymi ekonomickými zmenami. Ďalšie dve pätiny rodín prijali úsporné opatrenia, pričom väčšina z nich pocítila výraznejšie dôsledky energetickej krízy. Ostatné rodiny zostávajú v ekonomickej problémoch už dlhší čas. Schopnosť reagovať na náhle krízy znižuje najmä nízky príjem a zadlženosť.