Development of Performance of Cultural and Creative Industry in EU - Šagátová, Slavka, 1975-
Kultúrny a kreatívny priemysel zohráva čoraz významnejšiu úlohu v ekonomikách Slovenska a krajín EÚ, ktoré prispievajú k tvorbe hodnôt, zamestnanosti a rastu produktivity. Hodnotenie výkonnosti kultúrneho a kreatívnyho priemyslu v EÚ, pričom krajiny sú rozdelené do kvartilov na základe podielu čistého obratu kultúrneho a kreatívneho priemyslu na celkovom ekonomickom obrate.