Structuring Live Stream Commerce: A Study on Classification, Framework Development, and Future Research Agendas - Chu, Hsunchi
Cieľom tejto štúdie je odstrániť existujúce medzery vo výskume Live Stream Commerce (LSC) zameraním sa na pochopenie rôznych platforiem LSC a motivácie a správania používateľov v rámci týchto platforiem. Na dosiahnutie tohto cieľa sa navrhuje praktický a strategický analytický rámec. Tento rámec komplexne skúma klasifikáciu LSC a jeho aspekty ponuky a dopytu, pričom poskytuje podrobný opis jeho javov, charakteristík, účastníkov a prevádzkových metód. Okrem toho táto štúdia identifikuje nové smery výskumu vrátane skúmania správania spotrebiteľov a marketingových stratégií na rôznych typoch platforiem, analýzy vplyvu algoritmov na správanie, skúmania rozdielov vo vývoji LSC medzi východom a západom, skúmania integrácie dodávateľských reťazcov LSC a posudzovania vplyvu LSC na tradičný elektronický obchod. Celkovo je cieľom tohto rámca usmerniť budúce výskumné úsilie, ktoré bude prínosom pre akademikov aj odborníkov z odvetvia.