Measurement of Women Attitude Toward the Consumption of Organic Foods in Turkiye & Algeria - Boukhedimi, Chems Eddine
Cieľom tejto štúdie je zistiť vplyv pohlavia na ochotu konzumovať biopotraviny so zameraním na vnímanie žien. Táto štúdia je dôležitým teoretickým príspevkom k predchádzajúcim štúdiám patriacim do oblasti zdravotnej starostlivosti, ktorá sa v posledných rokoch rozširuje s cieľom zabezpečiť blahobyt spotrebiteľov posilnením používania bezpečného typu potravín, tzv. biopotravín. Pomocou chí kvadrát testu a dvojvýberového nezávislého t-testu sa v tomto príspevku skúma, či turecké a alžírske ženy sú oboznámené s konzumáciou biopotravín. Štúdia zahŕňala 81 účastníkov, z ktorých 63 boli ženy. Dospelo sa k záveru, že neexistuje žiadny významný rozdiel z hľadiska pohlavia, pokiaľ ide o akceptáciu biopotravín. Tento výskum dokazuje, že muži aj ženy sú si vedomí svojej ochoty konzumovať biopotraviny.