A Mechanism to Increase Confidence in Sustainability Information in the Context of Audit - Kňažková, Veronika, 1986-
Udržateľnosť je dnes čoraz viac diskutovaným pojmom a prejavuje sa v každej oblasti hospodárskeho života. Účtovníctvo ani audit nie sú bez povšimnutia. Účtovné jednotky sú povinné zverejňovať informácie o otázke udržateľnosti. Dôveryhodnosť týchto informácií možno zvýšiť aj auditom. V oblasti auditu sa príslušné inštitúcie zaoberajú vývojom relevantnej a primeranej legislatívy s cieľom overiť spoľahlivosť informácií o udržateľnosti a úrovni kvality. Z tohto dôvodu kompetentné inštitúcie pristúpili k vytvoreniu nového štandardu auditu ISSA 5000 Všeobecné požiadavky na udržateľnosť zmlúv, ktorá je predmetom skúmania článku.