Specifics of the Statutory Audit of the Combined Financial Statements - Krišková, Petra, 1981-
Pojem "kombinovaná účtovná závierka" v slovenčine nenájdete v odbornej literatúre. Tento výraz budeme používať na označenie účtovnej závierky spoločnosti skupiny, ktorú nemožno označiť za konsolidovanú účtovnú závierku v súlade s medzinárodnými štandardmi IFRS. Tento problém nie je legislatívne vôbec upravený. Preto nie je jasné, ako by mala byť účtovná závierka, zostavená v takejto situácii a vyhotovená v súlade s právnymi predpismi. Ešte komplikovanejšia situácia nastáva pre štatutárneho audítora, ktorého úlohou je overiť takúto účtovnú závierku. V tomto príspevku budeme používať výraz "kombinovaná účtovná závierka", aj keď ide o zjednodušený pojem z praxe, aby sa dalo dostatočne odlíšiť túto účtovnú závierku od konsolidovanej účtovnej závierky, vypracovanej v súlade so slovenským zákonom o účtovníctve.