Changes in the Practice of Resolving Cases of Financial Compensation for VAT Refund Retained during Tax Audit in the Slovak Republic - Kmeťová, Oľga, 1959-
Na základe rozboru skúmaných otázok v aktuálnych rozhodnutiach Súdneho dvora Európskej únie a Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, cieľom tohto článku je navrhnúť riešenia de lege ferenda pre systém fungujúci v SR v súvislosti s problémom kompenzácie vrátenia DPH, zadržanej pri zdanení auditu za obdobie do 31.12.2016, ako aj poukázať na ďalšie nedoriešené záležitosti, súvisiace s výškou úrokov a obdobím, za ktoré sa úročí DPH.