Role of Government Policies in Supporting Spa Tourism Development in Slovakia: Combining SWOT, EFE and IFE Analysis - Halenárová, Mária, 1994-
Kúpeľný cestovný ruch, charakterizovaný wellness a liečebnými postupmi využívajúcimi prírodné zdroje, ako sú minerálne pramene, zaznamenal výrazný globálny rast. Vládne politiky sú kľúčové pri formovaní rozvoja tohto sektora ovplyvňovaním infraštruktúry, regulačných rámcov a finančných stimulov. Vládna podpora priniesla značné investície do infraštruktúry a ochrany kúpeľných zariadení, čím sa posilnila globálna pozícia Slovenska ako kúpeľnej destinácie. Pretrvávajúce problémy, akými sú byrokratická neefektívnosť a nedostatočné financovanie menších prevádzkovateľov, však môžu brániť rastu. Táto štúdia využíva analýzy SWOT, EFE a IFE na vyhodnotenie úlohy vládnej politiky pri podpore kúpeľného turizmu na Slovensku, pričom identifikuje silné stránky a oblasti, ktoré je potrebné zlepšiť. Zistenia ukazujú, že hoci má Slovensko pevné základy pre kúpeľnú turistiku, riešenie byrokratických prieťahov, podpora inovácií a prijatie moderných marketingových stratégií bude rozhodujúce pre zabezpečenie udržateľného rastu sektora a konkurencieschopnosti na globálnej scéne.