Nový Zéland ako obchodný partner pre Európsku úniu v oblasti inovácií a technológií - Sajková, Patrícia, 1999-
dnešnom globalizovanom svete sa medzinárodné partnerstvá v oblasti technológií a inovácií stali mimoriadne dôležitými pre podporu hospodárskeho rastu, riešenie globálnych výziev a udržanie konkurencieschopnosti. Žiadna krajina nemôže vyvinúť všetky odborné znalosti, infraštruktúru alebo zdroje potrebné na riešenie problémov, ako je zmena klímy alebo prechod na digitalizáciu. Krajiny so silnými výskumnými a vývojovými ekosystémami, ako sú tie v Európe, profitujú zo spolupráce s partnermi, ktorí sa orientujú na inovácie, ako je Nový Zéland. Európska únia a Nový Zéland sú ideálnymi partnermi v oblasti inovácií a technológií, pretože sa výrazne zhodujú v dôležitých oblastiach, ako je udržateľnosť, inovácie a technologický pokrok.