Carbon Footprint of Photovoltaic Solar Panels - Červenka, Peter, 1976-
Solárne panely sú kľúčom k zníženiu závislosti od fosílnych palív, keďže vyrábajú čistú elektrinu. Ich produkcia, preprava a likvidácia však vytvára emisie skleníkových plynov, ktoré v súhrne označujú ako svoju „uhlíkovú stopu“. Táto jedna štúdia skúma uhlíkové monokryštalické, polykryštalické a tenkovrstvové solárne panely, aby porovnala ich emisie a identifikovala príležitosti na zníženie ich negatívneho vplyvu na životné prostredie. Analýza čerpá z článkov o vedeckých údajoch pre odbornú publikáciu.