Design Thinking for Sustainability: Creative Process for going Green and Social - Chomová, Katarína, 1983-
Koncept dizajnérskeho myslenia sa vyvinul do silného nástroja na podporu trvalo udržateľných inovácií a riešenie naliehavých environmentálnych a sociálnych výziev. Zdôrazňovaním empatie, nápadov a prototypovania dizajnové myslenie povzbudzuje organizácie, aby vytvárali riešenia, ktoré sú zamerané na človeka a sú v súlade s cieľmi udržateľnosti. Tento dokument skúma aplikáciu dizajnérskeho myslenia na udržateľnosť, pričom skúma kľúčové fázy a nástroje, ktoré ho odlišujú od konvenčných inovačných prístupov. Integráciou udržateľnosti do každej fázy – empatia, definícia, nápad, prototypovanie a testovanie – tento prístup umožňuje vývoj inovatívnych riešení, ktoré sú ekonomicky životaschopné, sociálne zodpovedné a šetrné k životnému prostrediu.