Ciele a možnosti monitorovania udržateľného rozvoja na národnej úrovni v rámci vzdelávania a inklúzie - Deáková, Stanislava, 1974-
Rozbor výskumu a vzdelávania, čo sa týka Rámca Agendy 2030 Organizácie Spojených národov so zameraním na postupy inkluzívnej rozmanitosti. Dôraz sa kladie na dôležitosť integrácie rozmanitosti vzdelávacích osnov a výskumných iniciatív na podporu sociálnej spravodlivosti a udržateľnosti rozvoja. Hlavnou témou je prevod Agendy OSN 2030 do cieľov národnej podoby a možnosti ich sledovania.