Green Customer in the Context of Electromobility - Matušovičová, Monika, 1967-
Vozidlá s klasickými spaľovacími motormi sú dnes považované za jedného z najvýznamnejších znečisťovateľov životného prostredia. Podporu environmentálneho prístupu automobilového priemyslu predstavuje koncept elektromobility, respektíve výroba ekologických áut. Zelený zákazník má najväčšiu perspektívu na kúpu elektromobilu v období od spustenia sériovej výroby. Cieľom príspevku je špecifikovať nový segment zeleného zákazníka v kontexte elektromobility a analyzovať a vyhodnotiť vybrané kvantitatívne a kvalitatívne ukazovatele vývoja elektromobility v aktuálnom období.