Fostering a Sustainable Future: The Focus on Social Sustainability - Ožvoldová, Katarína, 1984-
Tento dokument skúma úsilie EÚ o dosiahnutie udržateľnej, odolnej a sociálne spravodlivej Európy prostredníctvom dvoch zelených a digitálnych prechodov. Diskutuje o tom, ako sa EÚ snaží posilniť udržateľnú konkurencieschopnosť, zabezpečiť sociálnu spravodlivosť a vybudovať odolnosť uprednostňovaním ľudí a investovaním do rozvoja zručností. Skúma tiež úlohu ratingov ESG pri podpore udržateľných investícií a zameranie EÚ na sociálny rozmer ESG, najmä prostredníctvom Európskeho sociálneho piliera. Okrem toho poukazujeme na značný nedostatok zručností v ľudskom kapitáli EÚ, najmä medzi MSP, čo bráni ich schopnosti osvojiť si digitálne technológie a ekologizovať ich prevádzku. Riešením tohto nedostatku zručností môže EÚ uvoľniť plný potenciál svojej pracovnej sily a urýchliť prechod na udržateľné a inkluzívne hospodárstvo.