Produkcia komunálneho odpadu v krajinách Európskej únie - Kaľuha, Pavol, 1998-
Tento príspevok sa zaoberá problematikou produkcie komunálneho odpadu v krajinách Európskej únie. Cieľom je analyzovať trendy v produkcii odpadu a porovnať situáciu v rôznych členských štátoch. V prvej časti príspevku popisujeme základné definície pojmov z problematiky odpadového hospodárstva. V druhej časti sa venujeme produkcii komunálneho odpadu v krajinách Európskej únie v rokoch 2015 a 2020. Výsledkom je porovnanie vyprodukovaných hodnôt za jednotlivé roky a návrh opatrení, ktoré môžu dopomôcť k eliminácii tvorby komunálneho odpadu.