New Technology Trends - Dugas, Jaroslav, 1967-
Informácie umožňujú manažérom vykonávať svoje funkcie, navzájom koordinovať činnosti a efektívne reagovať na zmeny vonkajšieho prostredia. Stávajú sa najdôležitejšou podmienkou, aby manažéri za daných podmienok robili čo najoptimálnejšie rozhodnutia. Informácie plnia v procese riadenia manažérov viacero funkcií. Sú podmienkou poznania existujúceho stavu riadeného systému; sú prostriedkom na vytváranie plánov a objednávok; sú surovinou pre kontrolu a operatívne riadenie; sú zdrojom zvyšovania vedomostí o firme a jej okolí; sú nástrojom na organizovanie a koordináciu činnosti riadeného kolektívu; sú predmetom komunikácie v systéme.