Vývoj udržateľnosti v SR podľa plnenia cieľov Agendy 2030 - Kissová, Jana, 1979-
Udržateľnosť a udržateľné správanie je už dlhodobejšie v centre pozornosti jednotlivých krajín. Bližšie sa tomu venuje koncept AGENDY 2030, ku ktorému sa zaviazali všetky členské krajiny na summite OSN v New Yorku v roku 2015. Jednotlivé krajiny sa snaží viesť k spoločnému koordinovanému postupu pri riešení globálnych výziev a určuje všeobecný rámec pre krajiny sveta odstrániť chudobu a dosiahnuť udržateľný rozvoj do roku 2030. Predstavuje tak záväzok, potrebnú a nevyhnutnú iniciatívu všetkých štátov, verejných inštitúcií, podnikov a v neposlednom rade domácností, teda jednotlivcov. Priblíženie princípov udržateľného rozvoja v zmysle cieľov AGENDY 2030. Prehľad a vývoj plnenia cieľov udržateľného rozvoja v SR a tiež jej porovnanie so susednými krajinami.