Optimalizácia marketingových kampaní s dôrazom na udržateľnosť: štatistický pohľad - Filipová, Alexandra, 1999-
Marketingové kampane zamerané na podporu udržateľnosti zohrávajú kľúčovú úlohu pri formovaní spotrebiteľského správania, no ich efektivita závisí od dôkladnej analýzy a správneho nastavenia stratégií. Tento príspevok skúma štatistické metódy využiteľné pri optimalizácii kampaní so zameraním na udržateľné produkty a služby. Zdôrazňuje význam segmentácie trhu, merania efektivity kampaní a hodnotenia vplyvu environmentálnych faktorov. Špecificky sa zameriava na deskriptívnu štatistiku, regresnú analýzu a ďalšie metódy, ktoré umožňujú analyzovať spotrebiteľské správanie a identifikovať kľúčové faktory ovplyvňujúce úspech kampaní. Výsledky príspevku poskytujú praktické odporúčania na vytváranie efektívnejších a udržateľnejších marketingových stratégií.