Migration Discourse in V4 Countries. Case of Poland - Seresová, Terézia, 1991-
Tento príspevok sa snaží analyzovať špecifiká migračného diskurzu v Poľsku, krajine Vyšehradskej štvorky. Prvá časť poskytuje teoretický rámec pre pochopenie diskriminácie imigrantov. Druhá časť sa ponorí do vývoja diskurzu o prisťahovalectve v Poľsku za posledné desaťročie, pričom skúma tri kľúčové migračné udalosti, ktoré formovali verejnú mienku. Cieľom tohto príspevku je analyzovať vývoj migračných naratívov v Poľsku počas troch kľúčových období: migračná kríza v rokoch 2015 – 2016, migračná kríza v roku 2021 na poľskej hranici s Bieloruskom a prílev ukrajinských utečencov od roku 2022.