Zaisťovanie majetku na základe zákona o vykonávaní medzinárodných sankcií - Bleho, Šimon, 1996-
Predkladaný príspevok sa venuje zaisťovaniu majetku na základe Zákona o vykonávaní medzinárodných sankcií. Zaisťovanie majetku sankcionovaných osôb je momentálne aktuálnou témou z dôvodu vojny na Ukrajine. Autor poukazuje na niektoré nedostatky vyplývajúce zo Zákona o vykonávaní medzinárodných sankcií, ktoré majú negatívny vplyv na zaisťovanie majetku. V závere sú predložené návrhy de lege ferenda, ktoré by podľa záverov autora zefektívnili zaisťovanie majetku sankcionovaných osôb.