A Simplified Review of “Theoretical Foundations of Design Thinking Part I: John E. Arnold’s Creative Thinking Theories" - Veszprémi Sirotková, Anna, 1966-
Dizajnérske myslenie je široko akceptovaný prístup ku kreatívnemu riešeniu problémov, ktorý vedie k inováciám zameraným na človeka. Článok „Teoretické základy dizajnérskeho myslenia“ sa zaoberá „Časťou I: Teóriami kreatívneho myslenia Johna E. Arnolda“ s cieľom vysvetliť vedecké poznatky z minulosti, ktoré dnes formujú praktiky dizajnérskeho myslenia. Autori ponúkajú súhrn teórií kreatívneho myslenia, ktoré priniesol John E. Arnold do inžinierstva na Stanfordskej univerzite v 50. rokoch minulého storočia. Zameriavajú sa na kreatívne myslenie, spôsoby myslenia, typy problémov a bloky kreativity, definíciu kreativity, teóriu tvorivého procesu, klasifikáciu tvorivých prístupov, teóriu vzdelávania a používanie pojmu dizajnové myslenie. Potvrdzujú, že kreativite sa dá naučiť a zdokonaliť sa. Prostredníctvom tohto prehľadu ich prehľadu môže tento rýchly odkaz na Arnoldovu teóriu pomôcť učiteľom nielen zhodnotiť a rozvíjať tvorivé schopnosti svojich študentov, ale aj prekonať vlastné bloky kreativity.