Esra Kanli on the Assessment of Creativity - Veszprémi Sirotková, Anna, 1966-
Naša recenzia je založená na článku Esry Kanli „Hodnotenie kreativity: Teórie a metódy“ a na ďalších zdrojoch týkajúcich sa hodnotenia kreativity vo forme bezplatných online testov a online nástrojov na zvýšenie kreativity. Kreativita sa dá zlepšiť tréningom a prácou na myslení ľudí. Cieľom našej recenzie je informovať našich čitateľov o možných spôsoboch hodnotenia kreativity. História hodnotenia kreativity je veľmi stará a mnohí autori hľadajú najlepšiu definíciu kreativity a najlepšie nástroje na jej hodnotenie. Hľadajú faktory, ktoré ovplyvňujú kreativitu — duševné procesy, osobnostné črty a vonkajšie sily. Ďalšou otázkou je, ako sa môžeme rozhodnúť, ktorý produkt alebo riešenie je kreatívne? Esra Kanli prináša prehľad hodnotenia kreativity z psychometrického hľadiska a informuje o rôznych nástrojoch používaných v tejto oblasti.