Possibilities of Using Artificial Intelligence by Educational Institutions - Ivaničková, Mariana, 1977-
Umelá inteligencia prináša revolúciu do vzdelávania tým, že ponúka personalizované vzdelávanie, zefektívňuje administratívu a zlepšuje ďalšie príležitosti na vzdelávanie a výskum. Tento dokument skúma aplikácie AI v troch kľúčových sektoroch vzdelávania. Prvý sektor tvoria základné a stredné školy, druhý sektor tvorí vysokoškolské vzdelávanie a tretí sektor zahŕňa odborné kurzy. Príspevok sumarizuje názory rôznych autorov vedeckých článkov, štúdií a výskumov, ktoré sa venovali skúmanej problematike. Cieľom tohto príspevku je poukázať na dôležitosť pokročilých technológií pre efektívnejší vzdelávací proces v budúcnosti bez ohľadu na sektor vzdelávania.