Financovanie vysokého školstva v krajinách V4 - Hudák, Matej, 1984-
Vzdelávanie a jeho kvalita patrí medzi prioritné ciele mnohých medzinárodných organizácií, ako aj štátov. Kvalitné vzdelanie je prospešné nielen pre jednotlivca, ale aj pre spoločnosť. Avšak kvalita vzdelávania je vo veľkej miere závislá na jeho financovaní. Skúmanie verejných výdavkov na terciárne vzdelávanie v absolútnych hodnotách, ako % z HDP a v pomere na študenta primárne v krajinách V4, ale aj v ostatných krajinách Európy.