Komparatívna analýza výziev digitálnej transformácie podnikov - Kuhnová, Lenka, 1989-
Digitálna transformácia sa stala kritickým faktorom pre organizácie, ktoré si chcú udržať konkurenčnú výhodu v rýchlo sa rozvíjajúcom podnikateľskom prostredí. Ústredným prvkom tejto transformácie je rozvoj digitálnych schopností, ktoré organizáciám umožňujú integrovať a rekonfigurovať technológie s ich existujúcimi zdrojmi a kompetenciami. Tieto schopnosti sú životne dôležité pre reakciu na strategické a prevádzkové požiadavky v digitálnom veku. Mnohé organizácie však čelia problémom pri identifikácii a budovaní potrebných digitálnych schopností v dôsledku nedostatočného porozumenia a skúseností s digitálnymi nástrojmi a procesmi. Skúmanie dôležitosti digitálnych schopností pri riadení úspešnej digitálnej transformácie, pričom sa zdôrazňuje ich úloha pri preklenutí priepasti medzi tradičnými obchodnými modelmi a vznikajúcimi digitálnymi príležitosťami. Skúmaním integrácie digitálnych technológií s organizačnými štruktúrami a procesmi poskytuje dokument pohľad na strategické prístupy, ktoré sú potrebné pre organizácie, aby sa prispôsobili a prosperovali v digitálnej ére.