The Evolution of Management Approach: Moving From Reactive to Proactive in the Digital Era - Daneshjo, Naqibullah, 1964-
Cieľom článku je identifikovať vývoj manažérskeho prístupu a jeho prechod z tradičného reaktívneho modelu na proaktívny model v digitálnej ére. Je potrebné, aby manažéri a obchodní lídri prispôsobili svoj manažérsky prístup novým výzvam a príležitostiam, ktoré vytvárajú digitálne technológie. Digitálna éra prináša do podnikateľského prostredia nové výzvy a príležitosti, ktoré si vyžadujú prispôsobenie manažérskeho prístupu. Digitálna transformácia ovplyvňuje nielen samotné produkty a služby, ale aj spôsob riadenia podnikov. Prechod od reaktívneho k proaktívnemu manažérskemu prístupu zahŕňa zmenu kultúry organizácie, procesov riadenia, ako aj využívanie technológií na podporu rýchlejších a efektívnejších rozhodovacích procesov. Článok tiež odhaľuje dôvody, prečo je tento prechod nevyhnutný, a odhaľuje kľúčové faktory, ktoré ovplyvňujú jeho úspech.