The Celebrity Effect: Purchasing Patterns of Generations Y and Z - Burzová, Simona, 1999-
Cieľom tohto príspevku je preskúmať vplyv celebrít na nákupné správanie spotrebiteľov z generácií Y a Z s cieľom identifikovať ich vnímanie a rozlíšiť akékoľvek medzigeneračné rozdiely. Aby sme sa ponorili do tohto prieskumu, začneme objasnením základných pojmov tejto témy, ako sú „celebrity“ a „spotrebiteľské nákupy“. Pomocou hĺbkových rozhovorov ako našej primárnej výskumnej metódy sme starostlivo analyzovali zhromaždené údaje. Naše zistenia odhaľujú prevládajúcu pozitívnu dispozíciu medzi generáciami Y a Z voči celebritám v propagácii značky, s viditeľným vplyvom na ich nákupné tendencie. Najmä generácia Z vykazuje výraznejšiu náchylnosť na vplyv celebrít. V našich záverečných poznámkach poskytujeme stručný prehľad našich zistení a identifikujeme oblasti pre budúci výskum.