Digitálna transformácia riadenia controllingu v zdravotníctve - Kuhnová, Lenka, 1989-
Digitálna transformácia vstupuje do všetkých oblastí podnikania a dramaticky mení spôsob, akým organizácie fungujú a riadia svoje procesy. Vplyv digitálnej transformácie na controlling - kľúčovú oblasť finančného riadenia a analýzy. Skúmanie možností, ktoré digitálne technológie prinášajú, ako aj výzvy spojené s ich implementáciou. Rozoberá možnosti automatizácie, využitia veľkých dát, cloudových technológií a ďalších inovatívnych riešení v oblasti controllingu a zdôrazňuje potrebu systematického prispôsobovania a vzdelávania zamestnancov. Osobitná pozornosť sa venuje uplatňovaniu týchto princípov v sektore zdravotníctva.