Interrelations Between Transparency of Local Authorities and Corruption: Evidence From Municipal Surveys in Ukrainian Regional Cities - Artiukhov, Artem, 1983-
Skúmanie, ako transparentnosť v miestnej správe ovplyvňuje úroveň korupcie v krajských mestách Ukrajiny. Ide o rôzne druhy korupcie, vrátane úplatkárstva v komunálnych službách, zdravotníctve, školstve a iných verejných sektoroch. Analýza dospela k záveru, že zvýšenie transparentnosti môže výrazne znížiť korupčné praktiky v rámci operácií miestnej samosprávy, čím sa posilní dôvera verejnosti a Ukrajina sa priblíži k splneniu noriem Európskej únie.