Neuromarketing and the Impact of Influencers on Consumer Decision-Making Processes - Burzová, Simona, 1999-
Integrácia neurovedy do výskumu spotrebiteľského správania nabrala v posledných rokoch pozoruhodnú dynamiku. Spotrebiteľská neuroveda poskytuje cenné poznatky o kognitívnych a emocionálnych faktoroch ovplyvňujúcich rozhodovanie a pomáha objasniť, ako spotrebitelia spracúvajú informácie a rozhodujú sa. Tento interdisciplinárny prístup ponúka hlbšie pochopenie spotrebiteľského správania, ktoré je kľúčové pre zlepšenie marketingových stratégií a lepšie predpovedanie nákupných rozhodnutí. Cieľom tohto článku je preskúmať, ako môžu techniky neuromarketingu odhaliť emocionálne a kognitívne reakcie spotrebiteľov na interakcie s influencermi. Predovšetkým systematizujeme dôležité zistenia v dvoch tematických oblastiach, a to neuromarketing a influencer marketing, obe súvisiace so spotrebiteľským správaním, a následne sa pokúsime tieto dve oblasti prepojiť. Dokument tiež identifikuje potenciál neurovedy pri optimalizácii marketingových stratégií, čím prispieva k hlbšiemu pochopeniu spotrebiteľského správania v digitálnej ére.