Suggestion of Gender on Musicality and Emotions in the Context of Audio Marketing Perceptions of Music Consumers As a Basis for Decision-Making in Terms of Strategic Marketing Management - Čvirik, Marián, 1992-
Príspevok sa zaoberá problematikou audio marketingu z pohľadu vnímania muzikálnosti a emocionálneho aspektu, s dôrazom na identifikáciu možných rozdielov v rámci pohlavia. Znalosť zákazníkov, ich vnímanie a postoje sú základom pre strategické rozhodovanie marketingového manažmentu. Cieľom predkladaného článku je skúmať vplyv pohlavia na muzikálnosť a emócie v kontexte audio marketingového vnímania konzumentov hudby ako základ pre rozhodovanie v zmysle strategického marketingového manažmentu. Príspevok vychádza z primárneho výskumu realizovaného na základe dopytovania. Výsledky poukazujú na možné rozdiely vo vnímaní vybraných prvkov audio marketingu v kontexte pohlavia. Výsledky je možné použiť ako základ pre tvorbu stratégií, ako aj marketingovej komunikácie a podpory predaja pomocou zvukovej stimulácie.