Analysis of Trends in the Structure of Higher Education Market of European Countries - Artiukhova, Nadiia, 1988-
Analýza štruktúry trhu vysokoškolského vzdelávania v Európe a identifikácia faktorov, ktoré určujú jeho diferenciáciu a vytvárajú regionálne zoskupenia. Za týmto účelom štúdia analyzuje počet vysokých škôl a ich podiel na QS World University Ranking, ako aj počet študentov v nich, vrátane zahraničných študentov, pre 38 európskych krajín od roku 2012 do roku 2021.