Effective Deep Learning Requires a "Balance" between Need for Cognition, Flow Experience, and Positive Academic Emotions - Qianguo, Xiao
Hlboké učenie kladie dôraz na rozvoj myslenia vyššieho rádu, kritickosti a kreativity. Má vyššie požiadavky na kognitívnu motiváciu a pozitívne akademické emočné investície, ale nadmerné fyziologické a emocionálne vzrušenie môže znížiť efektivitu učenia. Preto sa zdá, že hlboké učenie si vyžaduje optimálne, vyvážené zapojenie mysle a tela do stavu zážitku. Empirický výskum interakcie medzi pozitívnymi akademickými emóciami, zážitkom a hlbokým učením však chýba. Na tento účel bolo prijatých 503 vysokoškolákov a študentov vyšších ročníkov stredných škôl, aby sa pomocou sebahodnotiacich škál preskúmali vzájomné vzťahy medzi stratégiami hlbokého učenia, zážitkom a pozitívnymi akademickými emóciami.