The Synergy of Interpolative Boolean Algebra and Ordinal Sums of Conjunctive and Disjunctive Functions in Stock Price Trend Prediction - Milošević, Pavle
Predikcia ceny akcií je kľúčová pre presné investičné rozhodovanie a všeobecne sa považuje za jednu z najdôležitejších úloh vo financiách. Investori a finanční odborníci sa pri prijímaní informovaných rozhodnutí spoliehajú na širokú škálu vstupných údajov, ako sú trhové informácie, technická analýza a fundamentálna analýza. Pokiaľ ide o finančné údaje, je dôležité začleniť logické závislosti vstupov do procesu modelovania a predikcie. Preto sa prístupy založené na logike považujú za primerané na riešenie takýchto problémov. Tento článok navrhuje nový logický prístup k predikcii trendov cien akcií založený na interpolatívnej booleovskej algebre (IBA) a ordinálnych súčtoch konjunktívnych a disjunktívnych (OSCD) funkcií.