Applying Neuromarketing in Universities: Eye-Tracking and GSR Technology for Research - Daňo, Ferdinand, 1959-
Tento článok skúma uplatnenie techník neuromarketingového výskumu, konkrétne technológie sledovania očí a galvanickej odozvy kože (GSR), v univerzitnom prostredí. Kombináciou týchto nástrojov môžu výskumníci získať cenné poznatky o spotrebiteľskom správaní, angažovanosti študentov a emocionálnych reakciách na marketingový a vzdelávací obsah. Eye-tracking umožňuje presné meranie vizuálnej pozornosti, zatiaľ čo GSR meria emocionálne vzrušenie, čím poskytuje komplexné pochopenie toho, ako jednotlivci interagujú s univerzitnými reklamami, webovými stránkami a vzdelávacími materiálmi. Táto štúdia poukazuje na potenciál týchto technológií na zlepšenie marketingových stratégií, zlepšenie vzdelávacích skúseností a posilnenie prepojení medzi univerzitami a ich študentmi. Integrácia týchto neuromarketingových nástrojov ponúka univerzitám konkurenčnú výhodu v marketingu aj pedagogike, čo umožňuje zlepšenie komunikácie a zapojenia študentov na základe údajov.