Umelá inteligencia a jej vplyv na ziskovosť v rámci procesov category managementu - Lipták, Pavol, 1998-
Umelá inteligencia revolučne mení category management. Automatizáciou úloh, ako je analýza dát, segmentácia trhu a prognózovanie dopytu AI zefektívňuje prácu manažérov kategórií a umožňuje im sústrediť sa na strategické aktivity. AI umožňuje vytvárať inovatívne stratégie a kampane, cielené na potreby zákazníkov, čím sa maximalizuje ziskovosť. Dokument sa zameriava na využitie AI pri optimalizácii cien a produktových radov. AI analyzuje cenovú elasticitu a navrhuje optimálne ceny pre maximalizáciu zisku. Manažéri kategórií sa tak zbavujú manuálnej analýzy a intuície a pracujú s oveľa väčšou presnosťou a efektivitou. Implementácia AI v CM prináša firmám preukázané benefity v oblasti efektívnosti, inovácií a ziskovosti.