Environmental Technological Innovations and the Sustainability of Their Development - Majerník, Milan, 1952-
V tomto článku skúmame kľúčovú úlohu technologických inovácií pri dosahovaní trvalo udržateľného rozvoja. Technológia má potenciál podporovať udržateľnosť začlenením ekologických postupov do výrobných metód. Je však dôležité navrhnúť technológiu, ktorá vyvažuje ekonomické, environmentálne a sociálne hľadiská, prináša výhody všetkým zainteresovaným stranám a zároveň minimalizuje negatívne dopady na planétu a spoločnosť.