The Impact of Intangible Assets on the Financial Performance of Slovak ICT Companies: a Panel Data Regression Analysis - Lehenchuk, Serhii
Tento príspevok skúma vplyv nehmotného majetku na finančnú výkonnosť slovenských IKT spoločností v kontexte znalostnej ekonomiky. Článok využíva panelovú dátovú regresnú analýzu testovať hypotézu, že nehmotný majetok má výrazne pozitívny vplyv na štyri ukazovatele finančnej výkonnosti: rentabilita aktív, čistá zisková marža, obrat aktív a návratnosť vlastného kapitálu.