Espacio narrativo en la ovela contemporánea: el Tango de la guardia vieja - Tužinská Szalaiová, Sofia, 1973-
Hlavným cieľom tohto príspevku je zistiť, do akej miery je autor románu schopný vytvoriť autentický literárny priestor, aj keď opisuje miesta, ktoré sú preňho exotické, či už geograficky alebo historicky. Berieme do úvahy, že Pérez-Reverte ako bývalý reportér dokáže zhromaždiť a použiť potrebné množstvo informácií a vizuálnych materiálov z druhej ruky na reprezentáciu štyroch rôznych a multikultúrnych priestorov: Cap Polonio, Buenos Aires, Nice a Sorrento; pričom ich dotvára vlastnou fantáziou a poetikou literárneho textu.