The Mediating Role of Difficulties in Emotion Regulation and Social Anxiety in the Relationship between Self-Compassion and Internet Addiction - Akdeniz, Seher
Závislosť od internetu, ktorá zahŕňa psychologické, neurobiologické a kultúrne aspekty, je spojená s mnohými negatívnymi dôsledkami. Výskum poukazuje na rastúci trend závislosti od internetu, najmä medzi mladšími generáciami, čo zdôrazňuje potrebu ďalšieho štúdia. Záver štúdie naznačuje, že ťažkosti s reguláciou emócií a sociálna úzkosť významne prispievajú k závislosti od internetu, najmä cez prizmu súcitu so sebou samým. Tieto poznatky zlepšujú naše chápanie toho, ako predchádzať negatívnym dôsledkom závislosti od internetu.