Neuromarketing in the Segment of Luxury Brands - Matušovičová, Monika, 1967-
Nákupy luxusných produktov sa neuskutočňujú s vedomým účelom, ale pre taký, ktorý je hedonický. Spotrebitelia sa rozhodujú na základe emócií, ktoré nie sú vždy ochotní verejne zdieľať. Z tohto dôvodu sa neuromarketing javí ako ideálny nástroj na pochopenie spotrebiteľského správania a rozhodovania. Cieľom príspevku je predstaviť segmentačné prístupy a segmentačné modely zákazníkov luxusných značiek v kontexte neuromarketingu. Dbáme na identifikáciu zákazníkov luxusných značiek podľa výšky bohatstva, signalizáciu sociálneho a osobného postavenia. Aby bolo možné určiť hlavné princípy neuromarketingu, ktoré je možné zvážiť pri marketingu luxusných značiek, článok vykonáva kvalitatívnu obsahovú analýzu vedeckej literatúry.