Najvýznamnejšie zmeny v tlačivách daňových priznaní fyzických osôb za zdaňovacie obdobie roka 2024 - Brnová, Miroslava
Podnikatelia, či už fyzické alebo právnické osoby, majú každoročnú povinnosť voči štátu, a to podanie daňového priznania a zaplatenie dane z príjmov. Zmeny, ktoré nastali oproti minulému obdobiu pre fyzické osoby. Uplatnenie daňových strát a uplatnenie nárokov na daňové bonusy. Nezdaniteľné časti základu dane (NČZD) na daňovníka a manželku (manžela) daňovníka. Zvýšenie hranice zdaniteľných príjmov (výnosov) za zdaňovacie obdobie roka 2024 pre stanovenie statusu mikrodaňovníka.