Zmeny zákona o DPH v roku 2025 - Betáková, Jaroslava
Od 1. 1. 2025 dochádza k podstatným zmenám v zákone o DPH. V príspevku sa zaoberáme zásadnými zmenami, ktoré sa týkajú: registrácie pre DPH v nadväznosti na zavedenú osobitnú úpravu pre malé podniky, zmien v sadzbách DPH, novej techniky úpravy odpočítanej DPH pri investičnom majetku, určením základu dane pri bezodplatnom dodaní a dodanení majetku v poslednom zdaňovacom období pri zrušení registrácie platiteľa.