55-tisíc kilometrov vodných tokov a 300 nádrží - Moravčík, Jozef
To sú počty a objekty majetku štátu, ktoré sú v správe Slovenského vodohospodárskeho podniku, štátneho podniku, ktorý zabezpečuje služby štátu v oblasti vodného hospodárstva, vrátane protipovodňovej ochrany a zabezpečenia vodnej cesty. Podnik má celoštátnu pôsobnosť s viac ako 300 zamestnancami.